Natuurlijk thuis door vedische architectuur

gezondheid -  welzijn - groei - succes

Om de wijk heen worden lokale bomen en fruitbomen, notenbomen aangeplant. Ook struiken met aalbessen, kruisbessen en ander fruit, en wilde bloemen. Iedereen in de wijk kan gebruik maken van wat er groeit. Een gemeenschappelijke biologische groentetuin zou ook een optie kunnen zijn.

De bouw is duurzaam en er wordt zoveel mogelijk CO2 neutraal gebouwd. Alle aanplant is natuurlijk en trekt insecten, vlinders en bijen aan.

 

Maharishi Vastu

De Maharishi Vastu bouwprincipes die gehanteerd worden zijn 1000-den jaren oud en hebben de tand des tijds doorstaan. Het is een manier van bouwen die gezondheid en welzijn bevordert. Alle huizen zijn naar het oosten gericht, naar waar de zon opkomt om optimaal gebruik te kunnen maken van de warmte en het licht van de zon. Deze architectuur is overeenstemming met de natuurwet, maar aangepast aan de Limburgse stijl van bouwen kenmerkend voor deze streek. Daarbij behoort de oriëntatie van het gebouw precies op de kompasroos, natuurlijke symmetrie en verhoudingen, duurzame en voor de mens gezonde bouwmaterialen, hergebruik van regenwater en duurzame energie.

 

Mensen ervaren dat hun woning goed is voor hun welzijn, gezondheid en persoonlijke groei.  De woning vormt de perfect passende schakel tussen de mens en zijn omgeving. Je voelt je thuis, zoals je je nog niet eerder ergens thuis hebt gevoeld”, zeggen bewoners van een Vastu huis in Utrecht.

 

Voor meer informatie: Conny Postel

0653336946

 

Heeft u interesse in dit initiatief?

Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in

op  de volgende pagina >>

Idee voor een nieuwe duurzame en sociale wijk

in hartje Herkenbosch

 

Een heterogene, duurzame groene en sociale wijk waar senioren omringd door jonge gezinnen, maar ook alleenstaanden en mensen die wat meer te besteden hebben samenleven. Een heterogene wijk waar jong en oud samenleven en met elkaar verbonden zijn. Een combinatie van huur en koopwoningen is denkbaar.

 

Sociale samenhang

Het idee is: “Samen leven, samen doen, samen geluk bevorderen en genieten”. Ervoor zorgen dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen. De seniorenwoningen liggen in het hart van de wijk. Zo zijn ze omringd door andere huizen, familiewoningen. Jongere alleenstaanden en jonge samenwonenden kunnen een appartement huren in het twee verdiepingen tellende appartementengebouw. Zo blijft zelfstandig wonen betaalbaar ook voor jongeren.

 

Preventieve gezondheidszorg

Een wijk waar een gezondheidscentrum staat waar met de principes van positieve gezondheid gewerkt wordt. Waar tevens preventieve gezondheidszorg gepromoot wordt, dagelijkse routine en waar en een gemeenschappelijke ruimte is voor diverse sociale doeleinden.

 

 

Eerste planschets voor initiatief Vastu wijk in Herkenbosch

Ontwikkelingsmaatschappij Fortuinlijk Wonen B.V.